i Blogs

Den “ædru” pleaser

Kender du det, at man er forelsket i en man ikke kan få? Det har jeg været i en stor del af mit liv. Det underlige var så, at hende jeg var forelsket i, havde en hun ikke kunne få, en som behandlede hende skidt. Så kunne jeg prøve at overbevise hende om at jeg var meget bedre for hende, men hun så mig ALDRIG som en partner. Det der bliver endnu mere mærkeligt er så, at de kvinder som gerne ville have mig, var jeg på ingen måde interesseret i … Kan du se mønsteret 😉

Når vi forelsker os i nogen vi ikke kan få, er det dybest set fordi vi ikke evner at elske os selv. Vi kan ikke se eller finde vores eget værd. Så for at bevise, at vi ikke er noget værd ”vælger” vi den umulige kærlighed. Så er det blevet en selvopfyldende profeti.

Hvad har det med en ”ædru” pleaser at gøre?

Jeg tror på at er man alkoholiker, så er man alkoholiker resten af sit liv. Det som er vigtigt for alkoholikeren, for at holde sig ædru, er at man styrer hvad der sker, når man bliver stillet overfor en øl.

Det samme gælder en pleaser. Vi stopper aldrig med at være en pleaser, og vi er styret af det indtil vi vælger at bliver ”ædru”

Betyder det så at det aldrig kommer igen? Nej, sådan virker det ikke. Vi vil resten af livet blive stillet valget mellem at ”falde i” eller bliver stående oprejst.

Hvordan er min pleaser kommet til?

Min mor havde aldrig fået lært hvad ubetinget kærlighed var. Dermed kunne hun ikke give mig ubetinget kærlighed. Så hvis jeg ikke fik gjort hvad hun ønskede, på den måde hun ønskede det, så mistede jeg hendes kærlighed. Det var hendes form for straf, over at jeg ikke kunne give hende hvad hun manglede. Jeg er med på at hun ikke vidste bedre, hun havde de værktøjer og ressourcer hun havde fået af sine forældre.

Her ligger hele mønsteret så gemt. Jeg lærte at gjorde jeg noget ”forkert”, så var jeg forkert. Dermed blev mit liv at hele tiden at prøve på at gøre ALT rigtigt. Det bliver så en evig kamp, som man aldrig vinder. ALDRIG!

Så jeg kæmpede for at få min mors ubetingede kærlighed, hvilket aldrig rigtigt lykkedes til fulde. Det gjorde at jeg fik endnu mere overarbejde, i at gøre det rigtige. Gøre det rigtige, for at blive set. Være den rigtige, for at blive elsket.

Det er aldrig rart at falde i, og heldigvis sker det ikke særligt ofte – Længere 😉

Så når jeg endelig falder i, så gør det ondt …

Så når jeg endelig falder i, så gør det ondt. Det er den gamle smerte der kommer på besøg. Det er mit lille barn indeni som aldrig kunne ”komme igennem til sin mor”, der bliver ked af det. Fordi det ikke føler sig set og elsket, ubetinget.

Bliv en del af netværket

Få flere nyheder, blogs og konkurrencer ved at melde dig ind i netværket

Hvordan stopper jeg så ”faldet”?

Det er når jeg husker, at det nu kun er min historie og ikke længere min virkelighed. Når jeg ser mig selv, som det menneske jeg er, som det menneske jeg elsker. Giver det indre barn min kærlighed, min opmærksomhed og omsorg, så barnet falder til ro. Der kan jeg sætte “flasken” fra mig igen, og kan være den “ædru” pleaser igen.

Jeg har det hele i mig selv <3

For mænd, kigger vi blandt andet på ovenstående i mandegrupperne

KH
Kim Jahn
Medejer af NLP Skolen
NLP Træner & Selvværdsrejseleder