i Blogs

Her er den så

Her er min plysbjørn, her er mit nye billede på mit indre. Billedet på hvordan det er at være mig, når jeg er åben og tør leve livet.

Nu tror du nok at jeg har tabt sutten, for hvad er det nu jeg fabler om. Den flittige læser vil huske at jeg for ca. 1½ måned siden skrev om “Min porcelæns figur”, og husker du det ikke så finder du det her på dette link. Det var historien om, at være så bange for at gå i stykker en gang til. En sidste gang hvor den så ikke længere kunne samles igen.

Angsten for at gå uopretteligt i stykker, var så stor at jeg ikke turde dele mit indre med andre. Det var alt for farligt. Så jeg satte mig for, at finde et nyt symbol på mit indre. Et symbol der ikke skulle være angst for, at gå i stykker.

Dermed opstod min plysbjørn

Hvad betyder en plysbjørn, hvad er historien/metaforen i den og hvorledes kan den ændre mig?

Det har en stor del at gøre med terapi via NLP. En terapiform som blandt andet går ud på, at sætte nye billeder på gamle situationer. Lidt som at se det hele i et nyt lys. En terapiform som jeg selv er uddannet i.

Sætte nye billeder på gamle situationer

Så hvad gør en terapeut der har udfordringer med sig selv? Nogle vælger at gå til en anden terapeut, og jeg valgte at gå til den som også har uddannet mig.

Hvad skete der så under terapien

En lille ½ time inden jeg skulle starte terapien, kom min plysbjørn til mig. Jeg gik der på gågaden i Roskilde, og ind på min indre skærm kom den så.

Så da jeg satte mig i stolen hos Anne Marie, vidste jeg allerede hvad vi skulle tale om. Nemlig hvordan udskifter man en porcelæns figur med en plysbjørn. Det skal lige siges, at de fleste af vores klienter ikke har deres egne billeder med på forhånd. Jeg vidste blot på forhånd, at jeg skulle finde et nyt billede, så det kom til mig.

Under terapien fandt vi sammen ud af, at min porcelæns figur skulle på “pension”. Den skulle ikke længere være bange for at gå i stykker.

Dermed blev den sat på min mentale amagerhylde, hvor den fint kan overvåge og deltage i mit liv, som tilskuer. Den skulle ikke smides ud, den er jo en del af mig. Med uvurderlige minder og erfaringer. Den skulle blot have lov til at være i tryghed resten af mit liv.

Hvad kan en plysbjørn så

Det gode ved en plysbjørn er, at den kan tåle meget. Forestil dig at du krammer den meget hårdt, hvad sker der så når du slipper den? Fluff og så folder den sig ud igen. Den kan tåle det, gang på gang på gang på gang.

En plysbjørn giver også tryghed til dem som er triste eller kede af det, og det må jeg også gerne blive ind i mellem. Så vil jeg huske den og dermed finde min tryghed igen.

Den kan også give tryghed til andre, så ved at “vise” den til andre, kan jeg give dem min tryghed. Så kan jeg give mentale eller fysiske bjørnekram efter behov.

Plysbjørne er vidner til vores liv.

Kan den andre ting

En plysbjørn kan også gå i stykker. Hvor tit har vi ikke set en plysbjørn i filmverdenen, som mangler et øje eller en arm der hænger i en tynd tråd. De overlever alligevel, og de gør det tit, fordi de får hjælp af andre. Og det vil jeg også gøre, nemlig tro på at jeg kan få hjælp af andre. Dermed turde spørge om hjælp i livets mange facetter.

De kan også sidde helt stille uden nogen er opmærksom på dem, blot være tilstede og være nærværende uden at støje, blot være, blot eksistere, blot leve. Helt uden behov for at blive set. Jeg er nemlig sikker på, at den form for “stilhed” støjer positivt,, også bliver man alligevel set. Så nu glæder jeg mig til jeg skal på Silent Retreat til november, en hel weekend uden snak blot ro og fordybelse.

En sidste ting, og meget vigtig ting om plysbjørne er, at de er lavet i billedet af en rigtig bjørn. Så dermed tager jeg også den rigtige bjørn til mig. Så er jeg klar til at kæmpe for mig og dem jeg har kært.

Når enden er god er alting godt
  • Så dermed kan jeg glæde mig over, at min uddannelse også virker på mig.
  • At det er muligt at ændre noget der virker umuligt.
  • At det er det hele værd, at kunne spørge om hjælp.
  • At jeg ikke kan løse alt selv.
  • At hvis det er muligt for andre, er det muligt for mig.
  • At livets sorte og farlige dage, kan vendes til lys og lykke.
  • At ingen behøver at sidde fast i livet.
  • At jeg har en mulighed for at give dette videre til mine tøser.
  • Og jeg kunne helt sikkert fortsætte længe …

Tak for at du læste med.

Vil du læse med i fremtiden

Det er hverken første eller sidste gang, at jeg vil skrive noget i denne stil. Så har du lyst til at være med som en af de første til at læse med, kan du melde dig på mit netværk, hvor du vil modtage 2-4 mails om måneden. Mails med info om foredrag, workshops, blogs, konkurrence osv.

Gør det her:

*Deltag i 1 af 2 gratis månedlige lodtrækninger på 1,5 times terapi/coaching session til en værdi af kr. 800,00. Og ekstra 4 gavekort til min workshop.

De bedste plysbjørne hilsner
Kim Jahn
DIN Selvværdsrejseleder