i Blogs

Når facaderne falder …

Hvad sker der når facaderne falder … Man kan gå og “gemme” sig det meste af sit liv. Have forskellige mønstre og strategier, som skal passe på at vi ikke kommer til skade, både mentalt og fysisk. Måden eller mønstrene vi bruger er alle forskellige, med forskellige strategier og mål, det eneste fælles er det mere eller mindre ubevidste behov for at passe på sig selv.

Det er vigtigt at bemærke, at vi selvfølgelig har vældigt mange gode mønstre – Mit bud er, at vi faktisk har langt flere gode, sunde mønstre. Forskellen er, at de gode og sunde mønstre gør vores liv nemmere og bliver brugt ubemærket. Tingene glider bare, som i et flow. De dårlige mønstre spænder ben og vi slår os på dem 😉

Nogle gange bliver vi “opdaget”

Nogle gange i livet bliver vi “opdaget”, vores mønstre bliver gennemskuet af mennesker som står os nær og vi står måske tilbage med en følelse af at være nøgne, forsvarsløse eller noget i den stil.

Det er noget mærkeligt noget. At blive genkendt på den måde. At føle sig set, hørt og forstået – også for de ting jeg gemmer på.

Noget dybt i mig giver slip

Det er trygt, varmt, fyldt med kærlighed og noget dybt i mig giver slip <3

Det er også ambivalent, for der kommer også noget utryghed. Hvad nu, vil det blive brugt imod mig? Det jeg har gået og gemt på i så mange år, fordi jeg troede det var farligt (for mig), og at det ville bringe mig dyb smerte. Det er jo en del af mønsteret. At passe på at jeg ikke kommer til skade.

Det er mine mønstre, hvor langt de fleste af dem beskytter mig for at komme til “skade”. Hvad er de så værd, når de er gennemskuet? Hvem er jeg så? Er jeg for nem at læse? Er jeg afsløret?

Gamle mønstre

Mine mønstre er gamle, nogle helt tilbage fra jeg var spæd. Mønstrene er lavet så de svarer til den alder jeg havde, da jeg lavede dem. De er lavet for at passe på mig, den gang de blev lavet. Hvad er deres værdi så i dag, hvor jeg er 56 år gammel? De er ikke alderssvarende. Dermed kan de faktisk ende med at blive rigide for mig og spænde ben for mit ønske om et godt liv, fyldt med glæde og lykke.

Bemærk at langt de fleste mønstre er så gamle, at de er ubevidste. Hvilket betyder at jeg skal se dem, opdage dem, før jeg kan tage stilling til om de skal blive en del af resten af mit liv.

Alle mine mønstre er lavet i stor omsorg, for og til mig selv, for at passe på mig – Den gang …

Nu slipper jeg

Derfor giver jeg slip, slip på mig, slip på mine mønstre som hæmmer mig

NU giver jeg slip <3
NU holder jeg fast i de mønstre som i dag giver mening for mig <3
NU tror jeg på, at dem som ser mine mønstre, vil mig det godt, uanset mønsteret <3
NU tager jeg endnu et skridt videre i mit liv <3

BEMÆRK! Forskellen på mønstre og monstre er faktisk kun en skråstreg 😉

Tak til Anne Marie, Greti samt alle andre støtter, for at være der i denne proces – I er guld værd.